Президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард сподели, че

...
Президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард сподели, че
Коментари Харесай

Шефката на ЕЦБ похвалила българската БЦЖ ваксина

Президентката на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард показа, че се усеща сигурна, тъй като има българска БЦЖ ваксина, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на посещаване в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Той призна, че самата Лагард първа е повдигнала тематиката.

Премиерът разгласи, че страната ще финансира проучване на въздействието на имунизациите върху ковид. Центърът по заразни и паразитни заболявания е главен снабдител, на който разчита УНИЦЕФ за целия свят.

Пред премиера бяха показани и няколко плана на Центъра.

На съвещанието на Министерския съвет се взе решение да се провиснал средства за закупуване на маски, както и 136 млн. лева за обучение и новаторски кабинети по естествени науки ", разгласи Борисов при визитата си.

Заедно с него са министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на финансите Владислав Горанов. В центъра Борисов се срещна и с проф. Тодор Кантарджиев, като означи какъв брой добре наподобява професорът в бяла престилка.

От сдружението оповестиха, че са в устойчиво финансово положение, само че се нуждаят от средства по няколко плана, единият от които е изработването на задоволителен брой БЦЖ ваксини.

Кристин Лагард показа, че се усеща сигурна, тъй като има българска БЦЖ ваксина, описа Борисов.

Премиерът даде обещание, че ще употребява въздействието си върху финансовия министър за финансирането на трите точки, които са му обявени.

" Като пожарникар едно време идвах тук на учения и знам че санитарно-хигиенните условия са на най-високо равнище ", разкри Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР