Президентите на Северна Македония Стево Пендаровски и на Турция Реджеп

...
Президентите на Северна Македония Стево Пендаровски и на Турция Реджеп
Коментари Харесай

Турция изцяло подкрепя Северна Македония за НАТО и ЕС

Президентите на Северна Македония Стево Пендаровски и на Турция Реджеп Тайип Ердоган организираха двустранни диалози в границите на срещата на върха на страните от Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).
От кабинета на македонския президент оповестяват за организация МИА, че по време на диалозите е изразено удовлетворение от мощното партньорство сред двете страни и от позитивните трендове в развиването на двустранните връзки както в политическата, по този начин и в икономическата област. Стокообменът сред Северна Македония и Турция се усилва и през 2018 година доближи 505 милиона $. Разбира се, икономическото съдействие може да се уголемява в полза на жителите на двете страни.
Събеседниците са обменили мнение и информация за положението на своите страни и на района. В подтекста на желанието на Северна Македония за участие в НАТО Пендаровски е изразил упованията си, че Народното събрание на Турция ще ратифицира присъединителния протокол, откакто към този момент е утвърден от парламентарната комисия по външни работи, написа още БГНЕС.
Ердоган е уверил македонския си сътрудник, че Турция поддържа напълно желанието на Северна Македония за участие в НАТО и Европейски Съюз и че протоколът за участие в Северноатлантическия алианс ще бъде утвърден в най-скоро време.
Пендаровски е отправил покана до президента на Турция да направи публично посещаване в Скопие, която е била призната със удовлетворение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР