Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън

...
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джо Байдън
Коментари Харесай

Путин и Байдън разговаряха два часа, но замълчаха пред медиите

Президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън разговаряха довечера малко повече от два часа по видеомост, само че не разкриха пред медиите наличието на беседата си. ТАСС подсети, че предварителните известия са били за разискване на ситуацията към Украйна, разширението на НАТО на изток, стратегическата непоклатимост, двустранни въпроси, а също и тематики за районната сигурност и Афганистан.

В началото на видеосрещата Байдън изразил вяра за скорошна директна среща с Путин, а  по-късно диалогът траял при закрити порти. 

Телемостът протече по предпазена линия за видеовръзка, която се употребява за първи път. Путин бе на линия от резиденцията си Бочаров бързей в Сочи.

Както преди диалога си с съветския президент, по този начин и след него Байдън бе възнамерявал да се свърже с европейските съдружници на Съединени американски щати и да ги запознае със наличието му.

Досега водачите на Русия и Съединени американски щати бяха разговаряли три пъти по телефона и един път се срещнаха персонално - през юни в Женева. Тогава отново имаха двучасова сказка, която се смяташе потребна за понижаване на напрежението сред двете страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР