Президентът заигра по свирката на Градската десницаЕдна гротеска с героичен

...
Президентът заигра по свирката на Градската десницаЕдна гротеска с героичен
Коментари Харесай

Защо Доган стана мишена на Радев и Христо Иванов

Президентът заигра по свирката на Градската десница
Една гротеска с храбър привкус обществено узакони съюза сред Румен Радев и Градската десница, който въпреки да имаше общи дейности все оставаше в сянка. Като един същински Нептун на плажа в " Росенец " от морските талази излезе атлетичният Христо Иванов, с цел да сгащи държавната защита на Ахмед Доган. Вместо тризъбеца на морския цар жертва в побутването и дърпането на тениски падна националния ни байрак, размахван от някогашния правосъден министър. Което стремително извади фалцета Иванов: поругават светините, прокуратурата незабавно да се намеси. Ден по-късно президентът Румен Радев заигра по свирката на градската десница и удвои молбите към прокуратурата: следствие и събаряне на държавната защита на Доган и..., несъмнено, Пеевски.
Защо " Росенец " внезапно стана новата цел и измести всички проблеми в страната - от ковид до икономическата рецесия?

Мафиотската приказка

за спящия с пищов министър председател, който къта пачки в нощното си шкафче, не съумя да засенчи нито разплитането на Бобоковата спекулация с боклука, нито чатовете на президента с милионера от Русе, нито разпитите на Радевите съветници за търговия с въздействие. Нещо повече - групата за кафе с прокуратурата внезапно се усили. За похлупак конституционният съд даде ход на делото за президентския имунитет. Затова в приказната стилистиката на обвинения Васил Божков градската десница и Радев си пуснаха нова димка: " Росенец ", Доган, Пеевски. Голямата цел е тя по този начин да се разпростре, че да замъгли очите на основния прокурор Иван Гешев. И да отвлече вниманието му от огромните приватизационни покупко-продажби, в които герои са обвинени олигарски - любимци на Иван Костов.
По настолните учебници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които Христо Иванов сигурно познава от фамилната си библиотека, цялото общество трябваше да е очевидец на " щурма на справедливостта " против Доган, който сменил пясъка с трошляк и не пускал никой за разпъне забрадка от горната страна му, с цел да събира загар. Умните и красивите не за първи път вършат сходни пърформанси. Виждали сме ги в акция - и против втората кабинка на Банско, и да броят пукнатите плочи на площад " Славейков ". Нали, тъкмо те откриха протестно даже българското европредседателство. Винаги са употребявали

болтчетата и гайките от протестната машина на Иво Прокопиев

Сега обаче на плажа в " Росенец " от лодката не слезе Тома Белев или Кака Цона, а персонално Христо Иванов. Което демонстрира две неща: залогът е извънредно висок, а задачата на абсурда е да той бъде тежко политически. Желанието на Христо Иванов да беседва един час, плажувайки с Ахмед Доган, е разбираемо. Със сигурност ще има какво да научи - и за политиката, и за себе си. Още по-разбираем е ентусиазмът, с който президентът Радев пое подадената му топка. Светкавична конференция, трагично изказване. Ден, откакто НСО публично разгласи, че не охранява " Росенец ", Радев хвърли бомбата, че персонално си е приказвал с шефа на държавните гардове и по този начин научил, че тъкмо те пазят Доган.
Кой лъже ще стане ясно до дни.
Каква обаче е задачата на дейното мероприятие? От месец на жълтите павета се носи мълвата, че министър председателят звъннал на Гешев по избран проблем. Но основният прокурор му затворил телефона. Каквато и да е историята, финалът й сигурно е правилен. Гешев към този момент потвърди, че окото му не мигва да разпита даже Борисов, когато има учредения за това. Точно през днешния ден на разпит бе и следващият президентски консултант Илия Милушев по отношение на теч на информация от военното разузнаване към президентството. Рано сутринта пък цялостно крушение претърпя митичният, само че 100 % неподвластен на страха, очевидец на Васил Божков, който трябваше да закове в десетката Борисов и Горанов. Оказа се, че това бил просто

съквартирантът на олигарха

в Дубай Георги Попов, който също получи приз за повествовател на приказки. В новия видеостил Попов изясни по какъв начин шефът му влизал с цялостни джобове с пари във финансовото министерство, а излизал от там с една гола пура в уста.
Догато министър председателят е заставен да се изяснява по какъв начин тъкмо спи, а Радев е притиснат от скелетите в дрешника на президентството, един единствен Ахмед Доган плажуваше умерено. Което сън не даваше на умните и красивите. Кошмарите им се върнаха с цялостна мощ във вторник, когато Делян Пеевски хем направи следващото си подаяние за Северна Македония, хем бе признат проекта за новия парк на Црънча, финансиран с дарението на депутата. Такива неща градската десница не прости. Затова и персонално Христо Иванов трябваше да даде първия залп за новата копроматна война против Доган и Пеевски. И жълтопаветниците се раздадоха в нея. Един изиска прокурорска инспекция за чакъла, различен - парламентарна комисия за гардовете от НСО, трети светкавични белезници за поругателя на знамето. А всички заедно - Гешев да ревизира Доган. За да го вкарат в най-зловещия за Костов капан отпреди 20 години: Иване, кажи си. Ако Гешев стартира инспекция, ще викнат: видяхте ли, прави бяхме. Не го ли направи, ще продължат мантрата: дружно са.

Войната на Командира против Сокола

няма по какъв начин да е вест. Тя е от предишния век. Затова жълтопаветниците изкараха на напред във времето в бойното си поле президента. Приемайки да бъде инструмент в ръцете им обаче Радев жертва институцията. Направи това, което даже индивидът на Прокопиев Росен Плевнелиев, не се съгласи като държавен глава да извърши. Радев стана елементарен политически състезател с ясна партия - Да, България. Оттук нататък всевъзможни приказки за президентски план звучат като от 1001 нощ.
Разбира се, всеки, даже Радев, има право да се оприличи. Обявявайки новия си съюз с Христо Иванов, Радан Кънев, Иво Прокопиев и цялата им компания обаче Радев няма по какъв начин да споделя повече, че е президент на всички българи. Защото стана ясно, че задачата му не е да сплоти нацията, а да направи общ фронт против " Росенец ". Ако се е надявал, че това ще бъдат фанфарите за старта на акцията му за втори мандат, не трябва да не помни, че преди този момент може да има импийчмънт.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР