Президентът за пореден път потвърди позицията си и обясни защо

...
Президентът за пореден път потвърди позицията си и обясни защо
Коментари Харесай

Радев се вбеси! Тежки думи за армията

Президентът за следващ път удостовери позицията си и изясни за какво е срещу да даваме оръжие за Украйна. По думите му  не сме в положение да отделим от запасите на армията сега, а и няма да получим нищо в подмяна. 

Той прикани политическите сили, които упорстват за това, първо да обяснят от кое място и по кое време ще намерят пари и въоръжение на мястото на нашето остаряло, което вероятно бихме дали за украинската войска.
-->
" Недопустимо е в тази комплицирана среда за сигурност немалка част от партиите да гледат на Въоръжените ни сили не като поръчител за териториалната целокупност и сигурността на страната, а като на донор за Въоръжените сили на Украйна.

„  Това е единственото, което ги интересува, когато се приказва за българската войска - по какъв начин незабавно тя би трябвало да си даде своите оръжия ", съобщи президентът Румен Радев на годишната конференция на началника на защитата и откакто адмирал Емил Ефтимов показа разбора на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2022 година

По думите му " тази мантра ", че с предоставяне на остаряло съветско въоръжение, като ще получим ново в подмяна, че ще си решим проблемите с превъоръжаването, е надълбоко несъстоятелна.

Радев изясни, че даже и да получим в подмяна ново въоръжение, то ще е безпределно незадоволително за потребностите от превъоръжаване на Въоръжените ни сили, като добави, че " този прозорец е към този момент затворен ".

Като висш главнокомандващ на Въоръжените сили съм задължен да упорствам отбранителният капацитет на Българската войска не да се отслабва в тази сложна конюнктура, а да се съхранява и развива ", сподели президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР