Президентът Володимир Зеленски призова Брюксел да засили натиска върху руския

...
Президентът Володимир Зеленски призова Брюксел да засили натиска върху руския
Коментари Харесай

Зеленски: Брюксел да засили натиска върху руския енергиен сектор

Президентът Володимир Зеленски прикани Брюксел да ускори натиска върху съветския енергиен бранш, ден откакто Европейски Съюз наложи нов кръг от наказания на Москва поради нашествието ѝ в Украйна.

" Трябва да продължим да се движим в тази посока - посока на напън върху съветския енергиен бранш, върху този главен източник на доходи на страната агресор ", съобщи Зеленски във видеообръщение към срещата на върха на Европейски Съюз в Прага.

Той благодари на Европейски Съюз за приемането на новите наказания против Москва, които уголемяват възбраните за внос/износ и включват лица в черния лист поради анексирането от Русия на четири украински района.

Зеленски също по този начин повтори апелите на Киев за " демилитаризиране " на украинската атомна електроцентрала " Запорожие " - най-голямото нуклеарно оборудване в Европа - която се намира на територия, която Москва твърди, че е анексирала. Тази седмица съветският президент Владимир Путин подреди на своето държавно управление да поеме употребата на централата в Южна Украйна.

" Става въпрос освен за съветско военно съоръжение, само че и за извеждането на всички войски от централата ", съобщи Зеленски, като добави, че сега в централата има към 500 руснаци.

Той съобщи, че тя е " от значително значение за нуклеарната сигурност " и за това Украйна да има задоволително електрическа енергия за експорт.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР