Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално

...
Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за евентуално
Коментари Харесай

Кремъл смъмри Франция: Коментарите на Макрон за Украйна са много опасна тенденция

Кремъл разкритикува думите на френския президент Еманюел Макрон за вероятно изпращане на западни войски в Украйна,наричайки ги " доста рискова наклонност ", съобщи ТАСС.

В изявление за английското издание „ Икономист “, френският държавен глава Еманюел Макронотново не изключи опцията.Макрон уточни две условия за това: „ Ако руснаците пробият фронтовите линии и има искане от Украйна “.

„ Както споделих, не изключвам нищо, тъй като пред нас има човек, който не изключва нищо. Вероятно сме били прекомерно неуверени при формулирането на границите на нашите дейности по отношение на някой, който към този момент няма такива и който е агресор “, заявиЕманюел Макрон,визирайкируския президент Владимир Путин.

По думите муЕвропа не може постоянно да разчита на Съединени американски щати за защита и би трябвало да се научи да „ се приготвя да се пази сама “.

Това провокира реакция от Русия.Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, назова думите на Макрон " рискови ":

„ Франция, в лицето на своя президент, продължава непрекъснато да загатва опцията за свое директно замесване – на терен, в спора към Украйна. Това е доста рискова наклонност ", предизвести Песков.

Говорителят на Кремъл разкритикува и английския министър на външните работи Дейвид Камерън,който през вчерашния ден в Киев обещаподкрепата на страната му за Украйна да продължи " толкоз дълго, колкото е належащо "

Думите на Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия за удари на съветска територия, са „ директна ескалация на напрежението към украинския спор “, уточни Песков.

Той предизвести, че това може да заплаши цялата система на европейската архитектура за сигурност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР