Президентът Володимир Зеленски е добре дошъл в българския парламент. Това

...
Президентът Володимир Зеленски е добре дошъл в българския парламент. Това
Коментари Харесай

Лорер чака Зеленски в парламента. Разкри защо скърца сглобката

Президентът Володимир Зеленски е добре пристигнал в българския парламент. Това зяви пред Нова тв депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България ” Даниел Лорер.

„ България, в лицето на кабинета „ Петков ”, беше една от тези страни, които помогнаха на Украйна в най-трудните начални моменти на войната ”, разяснява той.
-->
„ Президентът Зеленски е водач на страна, която е във война. Той не върви където и да е. Преди всичко тази аудиенция ще е израз на признателност ”, разясни депутатът.

На въпрос чака ли и през днешния ден да се разисква в Народното събрание дали част от оборудването за АЕЦ „ Белене ” да бъде продадено на Украйна, той разгласи: „ Чисто стопански на мен ми се коства извънредно добра концепция. Много е значимо България да се освободи от едно съоръжение, за което сме платили на Русия прескъпо и което явно няма да можем да използваме. На всички е ясно, че планът „ Белене ”, който беше затлачен с години и се оказа с много сериозен корупционен капацитет няма да се случи. Ще си ги гледаме тези остарели реактори вечно, в случай че не намерим покупател за тях.За нас би било отлично да си възстановим средствата. Ако това може помогне на украинската страна да има самостоятелна енергетика, то това би било добре ”.

И добави, че в Народното събрание неведнъж за заявявали своето неразбиране от „ извънредно консервативната позиция на служебното държавно управление ” във връзка с Украйна.

Относно това дали страната ни да поддържа концепцията Украйна да стане член на НАТО, Лорер разяснява следното:

„ Мисля, че това ще бъде основополагащо, защото всички страни от НАТО оказват помощ на Украйна, само че са пределно наясно, че нито една от тях не желае да взе участие директно в този спор. Така, че съгласно мен, самата организация НАТО ще даде зелена светлина за присъединение на украинската страна, само че единствено откакто този спор бъде позволен един път вечно. Според него в пленарна зала декларацията за участие на Украйна в организацията ще бъде подкрепена с голямо болшинство.

„ Важно е България да се освободи от едно съоръжение, за което сме платили на Русия прескъпо и няма да го употребяваме. Проектът „ Белене ” явно няма да се случи. Икономически за нас е отлично да си възстановим средствата ”, разяснява той концепцията да продадем оборудването на централата на Украйна.

„ Всички страни в НАТО оказват помощ на Украйна, само че не желаят да влизат директно в спора. Има предпочитание за участието на Украйна в НАТО, само че след края на спора. Декларацията ни в тази поддръжка ще бъде признато с огромно болшинство в Народно събрание ”, добави той.

„ Докладът на Европейска комисия е закъсняло положително начало. Ако Европа се убеди, че сме тръгнали необратимо в позитивна посока, считам, че Шенген може да бъде реализиран още до края на тази година ”, счита още той.

„ Невинаги се разбираме с ГЕРБ. Когато се разберем за среща в петък в 10 часа, това значи среща в петък в 10 часа, с или без закуска, с или без имунитет ”, разяснява той несполучливите лидерски срещи сред ПП-ДБ и ГЕРБ.

Той акцентира, че ръб по номинации ще може по транспарантен метод да изясни кой кого е номинирал и за какво. „ Доникъде сме към момента с него обаче. ”

" Това не е референдум за българския лев. Това е операция. Дори не е референдум срещу еврото, а е срещу Европа, срещу европейското ни бъдеще. Евтин пиар трик, с който „ Възраждане ” манипулира народа. " акцентира Лорер врефира на Нова телевизия.

  " Този референдум е срещу Конституцията, той е противозаконен. Да задаваш въпрос на българското общество, който знаеш, че е незаконен, това е операция, корист с публичното доверие. „ Възраждане ” може най-малко да се извинят на излъганите да подпишат. ”, добави той.

„ ГЕРБ не престават да вършат реверанси към „ Възраждане ” в парламентарна зала. Ако твоето име е „ Граждани за европейско развиване на България ”, не би трябвало да си сътрудничиш с партии, изповядващи полезности, противоположни на твоето име ”, акцентира Лорер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР