Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия обмисля да се

...
Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия обмисля да се
Коментари Харесай

Путин скочи на Запада, съдбовно решение

Президентът Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия обмисля да се отдръпна от договорката за експорт на украинско зърно през Черно море, тъй като Западът е измамил Москва, като не е извършил нито едно от обещанията си съветски аграрни артикули да доближават до международните пазари, съобщи Ройтерс.

Сделката, която разреши на Украйна да възобнови износа на зърно по море, беше контрактувана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, с цел да помогне за справяне с световната продоволствена рецесия, която съгласно Организация на обединените нации е била изострена от най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война.
-->
За да убедят Москва да утвърди пакта, прочут от дипломатите като Черноморска самодейност за зърно, беше подписано тригодишно съглашение, в границите на което представителите на Организация на обединените нации се съгласиха да оказват помощ на Русия в износа на храни и торове.

Но Путин съобщи, че този ангажимент не е бил изпълнен заради коварството на Запада. В отговор на това Русия забави доставките на зърно през Черно море.

" Мислим да излезем от тази договорка за зърното в този момент ", съобщи Путин на среща на съветски военни репортери и военни блогъри, съобщи Българска телеграфна агенция.

" За страдание, за следващ път бяхме излъгани - нищо не беше направено във връзка с либерализирането на доставките на наше зърно за задграничните пазари. Имаше доста условия, които западняците трябваше да изпълнят под управлението на Организация на обединените нации. Нищо не беше направено ", добави Путин.

Западните сили постановиха най-строгите наказания, които в миналото са били налагани на Русия, поради пълномащабната й война в Украйна, която стартира на 24 февруари 2022 година, напомня Ройтерс.

Въпреки че износът на храни и торове от Русия не е подложен на наказания, рестриктивните мерки на Запада върху заплащанията, логистиката и застраховането основават спънки пред доставките, споделят Москва и огромните съветски експортьори на зърно и торове.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик съобщи през днешния ден, че е реализиран прогрес от страна на чиновниците на Организация на обединените нации за изглаждане на проблемите, с които се сблъсква съветския експорт,  но " към момента има някои спънки ".

" Ние не държим всички лостове на властта, с цел да се улесни износът на съветско зърно и торове, който не е обект на наказания ", сподели Дюжарик.

Съединените щати приканиха Русия да спре да заплашва международните доставки на храни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР