Президентът Владимир Путин смята, че създателят на съветската система Владимир

...
Президентът Владимир Путин смята, че създателят на съветската система Владимир
Коментари Харесай

Путин обвини Ленин за срива на руската държавност

Президентът Владимир Путин счита, че основателят на руската система Владимир Илич Улянов - Ленин   " е заложил мина " на хилядолетната съветска държавност. Президентът засегна тази тематика във вторник на съвещание на Съвета за развиване на гражданското общество и правата на индивида.

Коментирайки концепцията, изразена по време на срещата от члена на Съвета по правата на индивида, шефът Александър Сокуров, „ да измислим Русия отначало “, Путин реагира: „ Александър Николаевич, всички ви обичаме, и аз също вашата работа е страхотна, само че допустимо ли е да се измисли която и да е страна? “. " Можеш, можеш! Русия - можеш! ", увери шефът в отговор.

" В нашата не толкоз дълга история има подобен човек - господин Улянов, той е Старецът, той е Ленин, има и други някакви прякори ", продължи Путин. " Ето го - той измисли... И в този момент не можем да разберем какво да вършим с полигона в Бутово (едно от местата за всеобщи изтезания, напомня ТАСС) и какво да изградим там, тъй че хората да не не помнят кой лежи в земята. Ето на, наизмислил си е ", означи Путин. Според него Ленин е измислил и конструкция на страната, която е заложила „ мина на съветската държавност, създавана хиляда години “.

Президентът на Руската федерация акцентира, че в този момент не е мястото или времето да изложи по-подробно позиция по този въпрос, само че може би той ще го направи в бъдеще.

Говорейки за нуждата да разчитаме на „ това, което имаме и имахме “ и на съветския народ, Путин означи, че става дума за комплицирани понятия. " Казахте - руснаци... А кои са руснаците? Практически до 9-ти век не е имало никакви руснаци, той (руският народ – бел.ред.) се е създавал последователно от доста етнически групи ", сподели президентът и акцентира, че не става дума единствено за славянското, само че и за фино-угри и други племена.

Държавният глава напомни и хазарския хаганат на брега на Азовско и Черно море, чиито поданици изповядват юдаизма, макар че, съгласно някои оценки, както отбелязва и Путин, не са евреи. „ Това е етнос (​хазарите), който е наш, който съветският народ е усвоил в себе си “, акцентира той.

" Това е естествено развиване, на което е невероятно и ненужно да пречи. Но би трябвало да разчитате на всичко, което имаме от пластовете на нашата история - дълбока, доста забавна и информативна - несъмнено, да изберем най-хубавия път на развиване в близка вероятност, средносрочна и историческа ", заключи Путин. " И ние, несъмнено, можем да създадем това, разчитайки на нашите хора, които откровено, само че отговорно се отнасят към нашата татковина ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР