Президентът Владимир Путин поздрави жените в Русия по случай Международния

...
Президентът Владимир Путин поздрави жените в Русия по случай Международния
Коментари Харесай

Путин поздрави руските жени по случай 8 март

Президентът Владимир Путин поздрави дамите в Русия по случай Международния ден на дамата, 8 март, съобщи ТАСС.
В тирада, излъчена по телевизия "Россия 24 ", Путин означи умеенето на дамите постоянно и на всички места да основават гостоприемна атмосфера на работа и в фамилията, да поемат ежедневните грижи за дома и децата и да бъдат духовен образец за нас.
Международният ден на дамата е още един мотив да изразим голямото си почитание към дамите, възхищението си от тяхната хубост и деликатност, продължи съветският президент. Той обърна особено внимание на труда на многодетните майки.
На облика на дамата са отдадени голям брой литературни творби, напомни Путин и прочете фрагмент от стихотворение на поета Андрей Дементиев, започващ с думите "Аз зная, че всички дами са прекрасни/ И със своята хубост, и със своя разум ".
"Бъдете обичани и щастливи ", сподели в умозаключение съветският президент.
Международният ден на дамата е разгласен през 1910 година по самодейност на немската активистка и герой за пълноправие на дамите Клара Цеткин, напомня ТАСС. Отбелязан е за първи път на 19 март 1911 година в Австрия, Дания, Германия и Швейцария. В Русия Международният ден на дамата е празничен, неработен ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР