Президентът Владимир Путин посети днес за пръв път ранени в

...
Президентът Владимир Путин посети днес за пръв път ранени в
Коментари Харесай

Путин облече бяла престилка, изплаши цяла болница

Президентът Владимир Путин посети през днешния ден за пръв път ранени в Украйна съветски бойци, три месеца след началото на съветската инвазия в прилежащата страна, съобщи Франс прес.

На фрагментите, публикувани от съветската телевизия, се вижда по какъв начин Путин, облечен с бяла престилка, беседва с бойците в една от московските военни лечебни заведения.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че президентът " непрекъснато се интересува и управлява тематиката за изискванията, които са предоставени за ранените в хода на специфичната военна интервенция ", отбелязва ТАСС. Освен това, представителят добави, че в този момент президентският график " разреши на Путин персонално да посети и да се запознае (с условията), и най-важното да поговори с (руските) военни ".



Путин дойде също през днешния ден в централата на министерството на изключителните обстановки на улица " Ватутин " в Москва, с цел да показа персонално пред колегията на министерството на новия министър Александър Куренков.

По-рано през днешния ден кандидатурата му на този пост бе утвърдена от Съвета на федерацията. По-късно президентът подписа декрет за назначението на Куренков за министър.

Руският президент показва министри в редки случаи. Обикновено това обвързване се разпорежда на виновните вицепремиери, показва ТАСС.

Предишният министър на изключителните обстановки Евгений Зиничев почина през септември 2021 година, падайки от канара в Северен Сибир. Той беше един от някогашните бодигардове на Путин и президентът персонално участва на погребението му.

Куренков сходно на Зиничев е работил във Федералната работа за сигурност (ФСС) на Русия. По-късно той е заемал длъжности във Федералната работа за защита (ФСО) и в Националната армия, показва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР