Президентът Румен Радев, заедно с планински водачи, спасители и доброволци,

...
Президентът Румен Радев, заедно с планински водачи, спасители и доброволци,
Коментари Харесай

Радев на поход на 2700 м до Кончето в Пирин

Президентът Румен Радев, дружно с планински водачи, спасители и доброволци, взели участие във възобновяване на планинския подслон " Кончето “, ще направи преход през едноименната седловина в Пирин. В късния следобяд групата се чака да дойде на хижа " Вихрен “.

" Кончето " е стръмна седловина в Северен Пирин на основното било на 2810 м височина. Едноименният алпийски подслон там е на надморска височина 2760 м, построен е през 1955 година, сочи Уикипедия.

С присъединяване си в прехода през най-величествената и рискова седловина, президентът Радев извършва поетия ангажимент пред Асоциацията на професионалните планински водачи, която беше отличена на националния конкурс " Доброволческа самодейност за 2018 година “, под патронажа на президента.

По време на церемонията президентът е поел ангажимент самичък да се увери по какъв начин е възобновен заслона “Кончето “. След наложителния инструктаж, рано сутринта групата потегля от хижа " Яворов “ към заслона, сподели ръководителят на асоциацията Орлин Чачановски. " Той доста държеше всички от групата да качат по нещо горе. В последния миг реши, че той персонално ще закупи нещо и ще го качи, “ сподели още Чачановски.

На заслона ще бъдат занесени още одеяла и ще бъде инсталирана стълбата пред входа. В групата ще бъдат още шефът на парк " Пирин “ Росен Баневски, ръководителят на катедра " Туризъм и алпинизъм “ към НСА доцент Александър Шопов и майсторът на алпинизмът Емил Божанов.

Преходът ще приключи на хижа " Вихрен “ над Банско, където към 17:00 часа президентът Румен Радев ще направи изказване. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР