Президентът Румен Радев ясно определи каква може да бъде българската

...
Президентът Румен Радев ясно определи каква може да бъде българската
Коментари Харесай

Радев попари Плевнелиев. Каза помощта за Украйна

Президентът Румен Радев ясно дефинира каква може да бъде българската помощ за Украйна.

" За разлика от други страни, които са надалеч от спора, България има голяма историческа диаспора в Украйна, която е в зоната на военни интервенции. Това изисква деликатно и отговорно отношение ", разяснява президентът.

България би трябвало да даде средства за самостоятелна отбрана - бронежилетки, каски и други пакети за самостоятелни отбрани, безапелационен бе президентът. Той разяснява тематиката пред публицисти преди да се включи в тържественото отбелязване на празника на регион „ Оборище “ в столицата.

По думите му България би трябвало да продължи да оказва помощ на всички, които търсят избавление от войната, само че съгласно опциите си.

Според Радев външният министър на Украйна Дмитро Кулеба е изразил задоволеност и дълбока благодарност от помощта и ролята на страната ни в спора.

" Г-н Кулеба неведнъж изрази признателност. Не съм чул държавното управление на Съединени американски щати да е назначило някогашни министри от свои представители. Поставих упованията за допустимо най-бърза доставка на самолети F-16.Надяваме се на помощ от страна на Съединени американски щати за гарантиране на боеспособността на самолетите ", сподели Радев.

Радев отхвърли изказванията на президента Росен Плевнелиев, че е отказал среща с военния министър на Съединени американски щати и иронизира, че " душевните терзания и мисли на господин Плевнелиев се разминават с действителността ".

Държавният глава означи, че е провел редица значими и ползотворна диалози с президента Байдън, с Лойд Остин и други на срещата на върха, на която взе участие преди време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР