Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Радев връчи мандата на „Промяната“, акад. Денков категоричен: Задачата е трудна, но стане ли това…

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на Политическа партия. Държавният глава даде досието на номинирания за министър председател акад. Николай Денков.

Интригата беше дали той ще показа на президента лист с имена на министри в бъдещия кабинет. До момента от Политическа партия и Демократична България отхвърлят да са обсъждани съответни имена.

В 10:55 часа, Николай Денков се появи откъм улица „ Шишман “ пешком, придружаван от завърналия се от екзотична новогодишна екскурзия Кирил Петков, Асен Василев и Андрей Гюров.

Точно в 11 часа, в залата влезе Румен Радев. Андрей Гюров му показа решението на парламентарната група на „ Промяната “, с което Николай Денков, е повдигнат за министър председател.

„ Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато обичайно си пожелаваме здраве, мир и благополучие. Вярвам, че ще употребявате времето в границите на престоящата седмица да потърсите нужната поддръжка и в границите на 7 дни да се върнете с изпълнен изследователски мандат и с проекто-състав на Министерски съвет “, сподели Радев.

„ Приемам този втори мандат с ясното схващане, че задачата е извънредно сложна “, стартира Денков.

Той означи, че са насъбрани проблеми, забавени са промени и има потребност от държавно управление, което да сплотява хората и да реши техните проблеми.

Денков съобщи, че досега в процеса по договаряния, са се присъединили Демократична България, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ и още веднъж съобщи, че в Народното събрание ще бъде импортирана декларация с значимите за „ Промяната “ четири тематики.

Денков увери, че в случай че тази декларация срещне поддръжка в Народното събрание, то от Политическа партия и ще внесат и състав на проекто-кабинет. Ако обаче тя не бъде утвърдена от народните представители, то те ще върнат на Радев мандата несбъднат.

„ Пожелавам ви триумф “, приключи Радев, а Денков му даде директория с копие на текста на декларацията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР