Президентът Румен Радев удостои началника на ВМА Венцислав Мутафчийски с

...
Президентът Румен Радев удостои началника на ВМА Венцислав Мутафчийски с
Коментари Харесай

Радев връчи пагоните на началника на ВМА бригаден ген. Мутафчийски

Президентът Румен Радев удостои началника на ВМА Венцислав Мутафчийски с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Със собствен декрет президентът назначи полк. Мутафчийски на служба шеф на Военномедицинска академия и основен доктор на Въоръжените сили на България. Той го удостои с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. Указът бе оповестен в Държавен вестник преди към седмица. Той е с № 27, публикуван на 7 февруари 2018 година От месец май 2017 година полк. Мутафчийски беше ВРИД Началник на ВМА.

Президентът Румен Радев означи, че връчва пагони за висше офицерско звание на заслужен български офицер. Той уточни, че това акт на благодарност и висока оценка за професионализма и отдадеността на Мутафчийски на военната медицина. Румен Радев изрази и вярата си, че с професионалните, организаторски и лидерските си качества, Мутафчийски ще продължи да способства за одобряването на ВМА като реномирано, съвременно и дейно здравно заведение.

„ Вярвам, че ще допринесете да се запазят дългогодишните обичаи на ВМА и да продължат да се развиват. Уверен съм, че знанията и експертизата, насъбрани от вас на лидерски позиции, ще бъдат поръчител за издигане на престижа на ВМА. Очаквам, че в ролята си на шеф и под Ваше управление, ВМА ще бъде пример за качествени медицински услуги, бистрота на решенията и финансова резултатност “, съобщи Радев.

Бригаден военачалник проф. Мутафчийски показа, че надали има по-вълнуващ миг в кариерата на един офицер от БА от това да бъде почетен с висше офицерско звание и да бъде назначен за шеф на една от най-престижните институции в България, а точно ВМА.

Той уточни, че девизът на ВМА е, че са толкоз огромни, тъй като стоят на раменете на предшествениците си и по тази причина виждат далеко.

Ген. Мутафчийски означи, че в този лозунг е заключен основата на ръководството на ВМА. „ А, първо това е последователност “, уточни той и означи отговорността, която стои пред него. Началникът на ВМА акцентира и че в ръководството на тази болница би трябвало да се гледа напред, да се надгражда. „ В това надграждане не е задоволително командирът да бъде единствено пълководец, а да печели съидейници, да печели съидейници, увлечени в положителните хрумвания “, акцентира той.

Венцислав Мутафчийски съобщи е Гербовата зала на Дондуков 2, че няма да се разреши се опетни името на ВМА, да на неговите сътрудници, неговото име и на семейство му, на президента и на военния министър, и благодари за доверието. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР