Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

...
Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание
Коментари Харесай

Президентът произведе трима висши офицери

Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание на гала на " Дондуков " 2 през днешния ден..

Със собствен декрет президентът назначи полковник Здравко Пехливанов на длъжността заместник-директор на дирекция " Операции и обмисляне " в Международния боен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, считано от 1 януари 2019 година Държавният глава го удостои с висше офицерско звание бригаден военачалник.

Президентът назначи полковник Стайко Прокопиев на длъжността шеф на дирекция " Стратегическо обмисляне " на Министерството на защитата, считано от 1 януари 2019 година, и го удостои с висше офицерско звание " бригаден военачалник ".

С различен собствен декрет президентът освобождава бригаден военачалник Красимир Кънев от длъжността шеф на дирекция " Стратегическо обмисляне " в МО, назначава го на длъжността шеф на Щаба на защитата, считано от 1 януари 2019 година, и го удостоява с висше офицерско звание генерал-майор.

От името на новопроизведените висши офицери генерал-майор Красимир Кънев означи, че провокациите са доста. Ще отдадем силите и сърцата си за подкрепяне на държавното и политическото управление на МО при взимане на верните решения за Република България, заяви той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР