Президентът Румен Радев участва в церемонията по откриването на учебната

...
Президентът Румен Радев участва в церемонията по откриването на учебната
Коментари Харесай

Президентът Радев откри учебната година в Софтуерния университет

Президентът Румен Радев взе участие в церемонията по откриването на образователната година в Софтуерния университет. С началото на академичната година, висшето учебно заведение започва нова и доста потребна самодейност - стартира гратис образование по програмиране в 37 града в страната.

 © Минко Чернев / Българска телеграфна агенция
И в дребните обитаеми места хората заслужават да имат допир до актуалното обучение и новите технологии, акцентира основателят на университета Светлин Наков. Той има вяра, че образованието, ориентирано към новите технологии, ще способства за по-доброто бъдеще на страната. Приема това предизвикателство като национална идея. Президентът Радев поддържа тази обществена самодейност.

Светлин Наков - основател на " Софтуерен университет ": Аз имам вяра, че да даваш обучение, специалност и работа на хиляди, десетки хиляди младежи, е една национална идея. Не го одобрявам като бизнес. това е да създадем България едно по-хубаво място, една Силициева котловина на Европа, където построяваме бизнесмени, построяваме хора със модерно мислене и градим готови фрагменти за специалностите на бъдещето.Румен Радев - президент на Република България: Момент, в който изчезват цели специалности, тук се намира обществената вероятност - младежите да се насочват в една специалност, която е динамична, която дефинира разпоредбите, освен на бизнеса, само че и на публичното развиване и която има голям капацитет. Аз съм уверен в вероятността, тъй като българинът е потвърдил, че може да бъде новаторски, може да бъде с креативно мислене.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР