Президентът Румен Радев участва в тържественото откриване на новата учебна

...
Президентът Румен Радев участва в тържественото откриване на новата учебна
Коментари Харесай

Радев: Очаквам следващото правителство да погледнат с по-голямо внимание на българското образование

Президентът Румен Радев взе участие в тържественото разкриване на новата образователна година в 43-о ОУ „ Христо Смирненски “ в София. Построена при започване на 20-и век, постройката на учебното заведение тази година навършва 115 години.

Той приветства учениците, учителите и родителите, които участваха на празничното събитие в двора на образователното заведение.

" Мога да ви уверя, че служебното държавно управление ще направи всичко допустимо учебни заведения, детски градини, лечебни заведения да не затварят заради липса на отопление. Но, първо, цветущ празник на всички български възпитаници, учители и родители! По остаряла българска традиция учебният звънец през днешния ден проехтя над цяла България, с цел да ни напомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала мощно обучение. Когато учебното заведение е преподавало освен познания, само че и е възпитавало в обич към родината. Затова чакам идващият парламент и постоянно държавно управление да погледнат с още по-голямо внимание на българското обучение, което би трябвало да бъде издигнато в стратегически народен приоритет, към рационализиране на учебно-материалната база, както дава добър образец тук това учебно заведение, към въвеждането на нови форми и способи, новаторски, на образование, които да ни отварят към света, към издигане на престижа и мотивацията на българския преподавател, към отбрана на българската история, език и литература в учебниците, които през последните години са подложени на редица похищения ", съобщи президентът Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР