Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална

...
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Президентът свиква КСНС заради корупцията по високите етажи на властта


Президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 8 април, понеделник, от 13.00 часа на „ Дондуков “2. Заседанието ще бъде на тематика: „ Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от ограничения “.

Държавният глава взе отношение по абсурда с евтините жилища на властта, който докара до отдръпването на Цветан Цветанов от Народното събрание, както и до оставките на министъра на правораздаването Цецка Цачева и на заместител министрите на спорта - Ваня Колева и на енергетиката - Красимир Първанов.

Румен Радев разяснява, че " казусът с жилищата надвишава обсега на една имотна договорка, тъй като директно рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността ".

Президентът се усъмни, че комисията за битка с корупцията ще организира съответно следствие на проблема, тъй като, по думите му, нейният ръководител Пламен Георгиев е посочен от Цветан Цветанов, а законът, по който антикорупционният орган работи, е " беззъб ".

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР