Президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност. Причината

...
Президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност. Причината
Коментари Харесай

Копейкин не изневери на себе си, пак влезе при Радев без маска

Президентът Румен Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност. Причината - покачващото се напрежение сред Русия и Украйна. Темата на съвещанието през днешния ден е „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “. Там са водачите на парламентарните групи, министър председателят Кирил Петков. Прави усещане, че шефът на " Възраждане " Костадин Костадинов още веднъж не изневери на антиваксърския си метод и отново влезе при Радев без маска, макар условията.

В понеделник президентът съобщи, че се надява да не се стигне до пълномащабни военни дейности. От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че чака Консултативният съвет да излезе с гаранции за българската общественост в Украйна и нейната сигурност.

На съвещанието на Съвета се чака да бъде разисквано образуването на батальона, за който заяви министър председателят Кирил Петков, както и възможни ограничения от страна на страната, с цел да се подсигурява енергийната ни сигурност, ако Русия спре доставките на газ към Европа.

Според Радев гаранция за сигурността на страната ни е да не се неглижират проблемите на българската войска.

През предходната седмица министърът на защитата Стефан Янев призна, че скупчването на съветски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност. Започна и взаимна защита на българското въздушно пространство дружно с изтребители, изпратени от Испания.

ТЕМА преди 26 минути 1040 преди 3 часа 1991 преди 3 часа 3322
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР