Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще разговаря със

...
Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще разговаря със
Коментари Харесай

Румен Радев се среща със сръбския си колега Александър Вучич в Цариброд

Президентът Румен Радев ще посети Цариброд, където ще беседва със сръбския си сътрудник Александър Вучич. Двамата ще се срещнат с представители на българското национално малцинство в Сърбия.

Двамата водачи за повторно отиват при българите в Цариброд. Първата взаимна среща бе преди 3 години. Тогава Румен Радев акцентира, че ориста на националното ни малцинство в Сърбия е от изключителна значимост за двустранните връзки сред Белград и София, както и за европейската вероятност на целия район.

На собствен ред Вучич даде обещание да усъвършенства живота на българите в Сърбия. Темата ще бъде във фокуса и на днешната среща.

Радев и Вучич ще беседват на четири очи. За 12 часа е планувана среща на двамата с представители на българското национално малцинство.

След като преди 3 години двамата държавни глави направиха първа копка на монумент на светите братя Кирил и Методий в двора на учебно заведение в Цариброд, което носи името на славянските първоучители, през днешния ден Радев и Вучич ще открият паметника на специфична гала.

Президентите ще прегледат и ремонтираната постройка на учебното заведение. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР