Президентът Румен Радев съобщи важна новина за България. В Брюксел

...
Президентът Румен Радев съобщи важна новина за България. В Брюксел
Коментари Харесай

Имаме всички шансове за Шенген догодина, ще сечем евромонети

Президентът Румен Радев заяви значима вест за България. В Брюксел е бил подписан меморандум от министъра на финансите и гуверньора на Българска народна банка с всички страни от еврогрупата, с който България стартира подготовката за сечене на евромонети.

" Това е самопризнание за напъните на няколко държавни управления и е самопризнание на всички страни от еврогрупата след щателни разбори за напъните на служебното държавно управление да се оправи с голямата инфлация, която е превзела цьля Европа. Това е самопризнание, че държавното управление съумява, то пречупи тренда. Признават се и напъните за гарантиране на макро финансова непоклатимост. Това е триумф за България ", уточни Радев в Тирана, където е на среща на лидерите на Европейския съюз и Западните Балкани.  

Работата за присъединението ни към Шенген продължава на всички равнища на дипломацията, само че има работа, която би трябвало да се свърши и в България. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти след срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани. Той прикани партиите у нас да не политизират тематиката.

Държавният глава прикани Народното събрание да одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност, които касаят правосъдната промяна.

" Това Народно заседание би трябвало да одобри законите по Плана за възобновяване и развиване за правосъдната промяна. Имаме всички шансове следващата година България да се причисли и това го знам от диалози с европейските ни сътрудници, в това число и с Рюте. Но това, значително, зависи от нас и от това по какъв начин ще играем на терена на дипломацията. Продъолгжаваме напъните дружно с Румъния до последния миг. Има в избрани страни от Европейски Съюз наслоени с години настроения против България. Тези предразсъдъци, къде основателни, къде не, доста мъчно се пречупват. Но аз съм уверен съм, че в случай че има единение на напъните, ние ще успеем ", сподели президентът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР