Президентът Румен Радев реагира остро на коментари за службите и

...
Президентът Румен Радев реагира остро на коментари за службите и
Коментари Харесай

Мощна атака от Радев! Кого нападна

Президентът Румен Радев реагира остро на мнения за службите и атакува тези, които ги направиха.

Всеки, който има упоритостта да прави някакви дълбоки промени в службите, да не кажа разгром, би трябвало да е изцяло наясно, че тези служби не са на президента, а на България и са под директното административно управление на Министерски съвет, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, би трябвало да познаваш законите, структурите и функционалностите на тези служби, тъй като това не се познава.
-->
Това съобщи президентът Румен Радев от Ново село. 

" Службите са в действителност съществено реформирани и вършат максимума като изпитание в границите на бюджета. Нека да припомня, че да вземем за пример ДАНС предходната година, през август, управлението му получи премия от Съединени американски щати, която се дава единствено един път в годината. Тя се даде на ДАНС за изключителни заслуги “, сподели той.

„ Сега тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства. Това са безспорни нелепости “, безапелационен бе Радев.

 Очаквам политическите партии да премислят освен своите стратегии и съдружните съглашения, а политическия морал, правилата и методите да вършат промени “, съобщи президентът.

" Алабализмите не са мой способ. Очевидно те са способ на други хора, както стана част от записите. Нека тези хора обяснят какво са имали поради, както следва да обяснят и доста други неща ", добави той.

" Нямам информация дали родните служби са се свързали с южноафриканските преди убийството на Каменов. В момента се работи партньорски, с цел да се стигне до причинителите и поръчителите на това ликвидиране. Все още не са ясни претекстовете и причинителите, но това са извънредно тревожни феномени. Не би трябвало да позволяваме България да се върне в 90-те години, безапелационен бе Радев.

Той не пожела да отговори дали чака да бъде основано държавно управление с втория мандат, а предложения публицистите да гледат връчването на втория мандат.

На въпрос дали би свикал КСНС поради обстановката в страната и изтеклите записи Радев отговори:

" На КСНС съвещанията се водят при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи излиза наяве, че аз мъчно ще позволи хора да седнат на масата, където се разисква класифицирана обстановка “, приключи Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР