Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев продължава политическите консултации за съставяне на правителство
Коментари Харесай

ШОК! Радев посрещна Костадинов с важен въпрос, той го отряза: Г-н Президент, кой ви каза или заблуди?

Президентът Румен Радев продължава политическите съвещания за сформиране на държавно управление с парламентарните групи в 49-тото Народно заседание. При него дойдоха представители на партия „ Възраждане “, отпред с водача й Костадин Костадинов.
В четвъртък президентът се срещна с първите две парламентарни обединения – ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “. В петъчния ден Радев ще се срещне още и с представители на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.
След края на политическите съвещания с шестте парламентарни обединения президентът би трябвало да реши по кое време ще връчи мандат за сформиране на кабинет на ГЕРБ-СДС.
Със всеки избор вашата парламентарна тежест пораства, пораства и вашата отговорност. Вие към този момент нееднократно заявявахте, че ще се съпротива. Очакваме този парламент най-малкото да одобри бюджет.
Знаете, че първите политически сили излязоха със законодателна стратегия, която фиксира избрани цели. Моят въпрос към вас е по какъв начин виждате вие като времева рамка в този парламент раздаването на мандатите. Успехът или неуспехът за образуване на държавно управление ще дефинира законодателната активност като време и размер. Това съобщи президентът пред водача на „ Възраждане “ и част от парламентарната група на партията, предава Блиц.
„ Дали вашите цели и законодателна активност съответстват с това, което чухте от другите политически сили и има ли смяна в настройката ви за съставяне на кабинет. Вече заявихте, че ще подкрепите кабинет единствено с вашия мандат. Има ли някаква смяна в това и по какъв начин виждате шанса за сформиране на държавно управление “, добави той.
„ Добре заварили, господин президент. Ние в последна сметка, не знам кой ви е споделил или ви е заблудил, че ще бъдем съпротива. Ние сме подготвени да управляваме, само че отговорността ни се покачва. Всяка политическа мощ би трябвало да е подготвена с кабинет, който да показа пред гласоподавателите си. Колко време би трябвало да работи този състав на Народно събрание, първо би трябвало да приказваме за бюджет. Това е най-важно “, сподели Костадин Костадинов.
„ Що се отнася до останалите законопроекти, споменахте, че първите две обединения са декларирали една законодателна стратегия, която ние значително можем да съдим единствено по изказванията им пред медиите и към момента няма нищо ясно написано черно на бяло. Ние сме безапелационни в законодателните ни планове “, добави той.
„ Има един въпрос, който се пробват да заметат под килима. Все повече стават апелите да не се осъществя референдумът ни. За нас е необяснимо държанието на водещи политически сили, които приказват за пробутване на закони за Еврозоната, в случай, че има референдум, който ще каже „ да “ или „ не “, изрично сподели Костадинов.
Той поздрави служебното държавно управление за решението да ограничи безмитния импорт на аграрни артикули от Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР