Президентът Румен Радев посочи днес, че очакванията към служебния кабинет

...
Президентът Румен Радев посочи днес, че очакванията към служебния кабинет
Коментари Харесай

Румен Радев: Служебният премиер ще е българин, мъж, очакванията към него са огромни

Президентът Румен Радев уточни през днешния ден, че упованията към служебния кабинет са големи. Държавният глава не пожела да назове съответни имена на индивида, който ще оглави назначеното от него държавно управление, само че още веднъж посочи, че това ще е мъж.

„ Въпрос на баланс е да се откри най-хубавият екип. Служебният министър председател ще е българин, мъж ”, съобщи Радев при поднасяне на венци пред Паметника на незнайния войник в София по случай отбелязването на 76 години от успеха над нацизма.

Президентът обясни, че с цел да има избори на 11-и юли би трябвало да се изчака до 11-и май за издаване на декрет за назначението на служебно държавно управление.

„ Ще направя всичко допустимо, по най-бързия метод да имаме служебно държавно управление в периодите съгласно Конституцията ”, добави той.

Относно думите на премиера в оставка Бойко Борисов от през вчерашния ден, че 45-ия парламент коства милиони, Радев отговори:

„ Сегашната корупция ни излиза най-скъпо от всичко. По-скъпо от избори, по-скъпо от харчовете за Народно заседание. Тя е в големи размери и с нея би трябвало да се борим ”, посочи президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР