Президентът Румен Радев попари мераците на Кирил Петков и Асен

...
Президентът Румен Радев попари мераците на Кирил Петков и Асен
Коментари Харесай

Радев попари мераците за партия на Кирил Петков

Президентът Румен Радев попари мераците на Кирил Петков и Асен Василев за нова партия. Пред публицисти в Раковски президентът скастри министрите на стопанската система и на финансите за желанията им да се занимават с партийно строителство.

„ Все по-често се спряга политически план на двама от министрите – на стопанската система и на финансите. Ако желаят да бъдат потребни за обществото, те не би трябвало да основават просто следващия партиен план, а би трябвало да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, тъй като има вълна за смяна, само че никоя партия не може да монополизира очакванията на българите. Защото никоя партия няма силите да се оправи сама “, разяснява Румен Радев.

Има вълна за смяна, само че никоя партия не може да монополизира очакванията на българите, безапелационен бе Радев. „ Обстановката в Народното събрание стана толкоз изнервена, че срутва всевъзможни старания да можем да реализираме някакво рационално решение. Темата за служебното държавно управление сега не е на дневен ред. В момента чакаме Народното събрание да свърши своята работа и тогава ще разясняваме служебното държавно управление “, сподели президентът.

„ Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, въпреки и от третия опит, и най-накрая да потърсят разговора. Моето кредо постоянно е било да реализираме надпартиен, публичен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета. Служебното държавно управление потвърди, че хора от разнообразни хоризонти могат да работят дружно и дейно за България “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР