Президентът Румен Радев поиска по-високи обезщетения за пострадалите от наводненията

...
Президентът Румен Радев поиска по-високи обезщетения за пострадалите от наводненията
Коментари Харесай

Радев поиска по-големи обезщетения за пострадалите при поредните наводнения

Президентът Румен Радев изиска по-високи компенсации за потърпевшите от наводненията в Бургаско. Във вторник той посети засегнатите региони и приказва с локални поданици.

" 325 лева еднократна обществена помощ не е задоволителна за едно домакинство, ще беседвам с държавното управление, общините и неправителствените организации за разпределяне на помощи ", сподели президентът.

Той стартира обиколката си от село Равнец, откъдето е стартирала летателната му кариера.

" Наистина бедствието е съществено, предстоят доста дейности за възобновяване. Сигурен съм, че общинската инфраструктура ще бъде възобновена, гаранция за това даде и държавното управление ", сподели той.

Радев похвали и избавителните екипи за бързата им реакция и положителната организация.

Във вторник броят на жертвите от наводненията доближи четири. В болница умря 71-годишният мъж, който бе открит на стотина метра от вкъщи му, влачен от водата. Той бе в тежко положение и с вътрешни пострадвания и фрактури.

Все още не е открито и тялото на дамата на умрелия мъж, която бе отнесена също от стихията.

Водолазите ще възобновят издирването в езерото " Мантра ", тъй като и през днешния ден метеорологичните условия не го разрешават.

От окръжната прокуратура в Бургас са образували четвърто досъдебно произвеждане, то е за ликвидиране и се води против незнаен причинител.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР