Президентът Румен Радев отправи поредно критично послание към България, докато

...
Президентът Румен Радев отправи поредно критично послание към България, докато
Коментари Харесай

Радев порица политиците, които никога не са рискували живота си, след полет с испански Eurofighter

Президентът Румен Радев насочи следващо сериозно обръщение към България, до момента в който визитата му в Испания продължава трети ден. 

Радев направи показателен полет със аероплан Eurofighter на испанските Военновъздушни сили, след който подсети за предишното си като професионален боен и съобщи, че задачата на сътрудниците му е " да не позволяваме войната да се разраства ". 

" Трябва да го създадем с професионализъм в името на сигурността, с ясното осъзнаване и доста трезва преценка на опустошителния капацитет на войната, с който политици и демагози не разполагат или подценяват в името на партиен или алчен интерес. Много от тях в никакъв случай не са рискували живота си, само че с ненаситност излагат на риск живота на другите. И това е нашата задача - защото тези хора залагат на карта мира в обществата, задачата на професионалните военни е точно да съхраняват този мир с цената на живота си ", сподели Радев след полета. 

Той отхвърли да дава отговор на въпроси, откакто българските публицисти го попитаха категорично дали сериозното му обръщение е отправено към държавното управление в София. 

Още преди заминаването си за Испания, президентът влезе в спор с кабинета на Кирил Петков поради отхвърли да заплаща в рубли на " Газпром " и решението на съветския монополист да спре подаването на газ за Бълария. В четвъртък Радев упрекна финансовия министър в " цинично " отношение поради поръчката му, че страната е подготвена да купува различни газови доставки, въпреки на по-висока цена. 

Румен Радев изрази признателност на испанските въоръжени сили за това, че са му дали опция да лети на " един от най-съвременните изтребители в света ". Група изтребители на испанските Военновъздушни сили участваха в защитата на българското въздушно пространство в продължение на два месеца като част от политиката по взаимен air policing на страните от НАТО. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР