Президентът Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори ще бъдат

...
Президентът Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори ще бъдат
Коментари Харесай

Румен Радев обяви предсрочни избори на 11 юли

Президентът Румен Радев разгласи, че предварителните парламентарни избори ще бъдат на 11 юли. Това стана, откакто той връчи в сряда последния изследователски мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", само че водачът Корнелия Нинова незабаво върна мандата с аргумента, че няма поддръжка за държавно управление с надпартийни цели.

Така, за първи път в най-новата история на България, няколко месеца след постоянни парламентарни избори, ще има предварителни избори за ново Народно заседание, откакто партиите в 45-я парламент не съумяха да образуват кабинет.

След като обединението ГЕРБ-СДС не получи поддръжка за показаното от нея държавно управление, предходната сряда партията на Слави Трифонов - " ИТН " - получи и незабавно върна на президента втория изследователски мандат.



Румен Радев разгласи, че високо прави оценка претекстовете на левицата също да върне мандата и да се откаже от сформиране на експертно или програмно държавно управление, тъй като България има потребност от политическа опция на досегашния модел на ръководство, каквато не е открита в 45-ото Народно заседание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР