Президентът Румен Радев обясни защо е избрал датата 11 юли

...
Президентът Румен Радев обясни защо е избрал датата 11 юли
Коментари Харесай

Радев обясни защо изборите ще са на 11 юли

Президентът Румен Радев изясни за какво е избрал датата 11 юли за предварителните парламентарни избори.

Не аз дефинирам датата за изборите този път – 4 юли беше безусловно невъзможна, а за след 11 юли не можеше да се отсрочва, изясни държавният лава по време на чуването на номинираните за състав на Централната изборна комисия.

„ Не аз дефинирам датата за изборите този път, тя се дефинира от няколко фактора - дейностите на самите партии в 45-ото Народно заседание, тяхната настройка и невъзможността да излъчат държавно управление, в това време Конституцията, която повелява ясни периоди. Трябва да имате опция да разгърнете една пълноценна хронограма. Знаете, че 4 юли е безусловно невъзможна дата, вие няма по какъв начин да се справите, тъй като автоматизирано нарушавате закона. Не можем да отлагаме и след 11 юли, тъй като има искания, че повече не може да стои тази политическа настройка. Не върви и държавното управление в оставка да стои още дълго време “, разяснява Радев.

По думите му избори юли, август, септември не са правени като се изключи едни – парламентарни на 5 юли 2009 година

„ Успяхме да стигнем до градивно решение. Удовлетворен съм, че мислите в този дух и жанр. Ще има мой декрет в период с една специфичност, че той би трябвало да стане дружно с оповестяването на служебното държавно управление. Моля ви, да започнете координацията и единодействието си от в този момент “, сподели още Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР