Президентът Румен Радев критикува индиректно Продължаваме промяната заради изтеклите записи

...
Президентът Румен Радев критикува индиректно Продължаваме промяната заради изтеклите записи
Коментари Харесай

Радев нападна ПП за записите и ги посъветва да преосмислят политическия морал

Президентът Румен Радев подлага на критика косвено " Продължаваме промяната " поради изтеклите записи от Националния съвет на партията, като уточни, че казусът е доста по-дълбок и визира " моралните устои на политическата класа ".

Пред публицисти президентът за първи път разяснява записите, публикувани от депутата Радостин Василев, като посъветства политическите партии да преомислят " освен своите стратегии и съдружни съглашения, а политическият морал и правилата и методите на правене на политика в България ".

Той изрече мнението си и във връзка имитация: " Направихме леко “ала-бала ” през президента ", която съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков насочва в записа:

" Алабализмите не са мой способ. Очевидно те са способ на други, както стана ясно от записите. Нека тези хора да обяснят ”, сподели Радев.

Президентът продължи с още рецензии, като в нито един миг не загатна непосредствено представителите на " Продължаваме промяната ", а или ги наричаше " тези хора " или се изказваше общо.

" Всеки, който има упоритостта да прави някакви дълбоки промени в службите би трябвало да е изцяло наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под директното оперативно управление на Министерски съвет и в лицето на министър-председателя. Ако искаш да реформираш службите, би трябвало най-малкото да познаваш законите за тези служби, тъй като и това не се познава. Трябва да познаваш структурата, дилемите, функционалностите...защото и това не се познава ", оплака се той.

Думите на Радев са във връзка диалога сред политиците от Политическа партия, в който те разискват промяната на всички ръководители на службите за сигурност - ДАНС, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, НСО, ДАТО, ДАР и други.

Според президента обаче тези структури са " съществени реформирани " и вършат " най-много старания " в границите на бюджета и ресурсите, с които разполагат. Той даде образец с ДАНС, чието управление предходната година е спечелило американската премия " Джордж Тенет " за заслуги и принос към националната сигурност на Съединени американски щати.

" И в този момент тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства. Това са безспорни нелепости ", разяснява Радев.

На въпрос дали счита да свика Консултативен съвет за националната сигурност, президентът не отговори непосредствено, само че акцентира, че на сходни съвещания се работи с класифицирана информация, а поради изтеклите записи доста мъчно ще допусне " някой хора да седнат на масата ", където се разисква такава.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР