Президентът Румен Радев коментира актуални теми пред журналисти в Пловдив.Няма

...
Президентът Румен Радев коментира актуални теми пред журналисти в Пловдив.Няма
Коментари Харесай

Радев скастри премиера, каза дали отива при Макрон

Президентът Румен Радев разяснява настоящи тематики пред публицисти в Пловдив.

" Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие, по тази причина няма условия за моя аудиенция в Париж при президента Макрон, желая да видя действителни резултати, правя оценка ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание, би трябвало да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми ", съобщи Румен Радев.

Той разясни, че следи деликатно позициите на партиите. Той разяснява и идната актуализация на бюджета.

" Много страни към този момент си актуализираха бюджета, в случай че няма сигурност не можем да приказваме за стопанска система, обучение, просвета и просвета ", добави президентът.

Според него бежанците са се оказали мъчителна тематика. Румен Радев акцентира, че политиката на българската страна би трябвало да бъде деликатна и непрекъсната по тематиката.

" В началото главният приоритет беше да ги интегрираме, а в този момент ние го задраскваме. Имаме изострен дефицит на квалифицирани специалности като лекари, медицински сестри инженери, всеки, който желае да работи, децата му да учат в наши учебни заведения, би трябвало да получи такава опция, само че и бежанците би трябвало да следват напътствията на българските институции. Ако искаш поддръжка от българската страна, би трябвало да уважаваш нейните решения ", добави Румен Радев.

По думите му пълноценната европейска интеграция е стратегическа цел за България, а приемането на еврото е заложено в българското участие на Европейския съюз.

" Трябва да има ясна идентификация на рисковете, дружно с проект за въвеждане на еврото да върви проект за неутрализация за евентуални отрицателни последици, за повишение на приходите, тъй като в случай че има несъответстващи решения те не се заплащат от тези, които ги вземат, а от жителите ", сподели още Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР