Президентът Румен Радев излезе с остър коментар по повод отказа

...
Президентът Румен Радев излезе с остър коментар по повод отказа
Коментари Харесай

Ври и кипи! Румен Радев с гневни думи срещу Европа: Вместо солидарност, получаваме цинизъм!

Президентът Румен Радев излезе с изострен коментар във връзка отхвърли на Нидерландия да гласоподава за участието ни в Шенген. По-рано в петък министър председателят Марк Рюте разгласи, че е склонен Румъния и Хърватия да бъдат признати, само че не и нашата страна, предава standartnews.com.

„ Наскоро трима български служители на реда починаха, охранявайки външната граница на Европейския съюз. Днес министър председателят на Нидерландия Марк Рюте неприемливо внуши, че тази граница би могла да се премине против 50€. Вместо европейска взаимност, България получава цинизъм! “, написа в петък малко преди среднощ във фейсбук българският държавен глава.

В късния следобяд от президенството разпространиха прессъобщение, че Радев е провел телефонен диалог с канцлера на Австрия Карл Нехамер. Както стана ясно, и Виена има запаси за приема ни в Шенген.

„ Българската страна е мобилизирала всички налични запаси, с цел да устоява на невиждания миграционен напън по границата “ е декларирал президентът на австрийския канцлер.

Държавният глава е отбелязал, че напорът на мигранти към България се е нараснал неведнъж спрямо предходната година. „ Независимо от натовареността и изтощението на чиновниците, които охраняват границата, те се оправят с преодоляването на непрестанния напън.

За да се противодейства на потока, страната е изпратила подпомагащи патрули и механически средства, командировани са в допълнение чиновници на реда, както и български военнослужещи “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР