Президентът Румен Радев е приел ролята на лидер на опозицията

...
Президентът Румен Радев е приел ролята на лидер на опозицията
Коментари Харесай

Вл. Горанов: Радев е лидер на опозицията и вреди

Президентът Румен Радев е приел ролята на водач на опозицията и, за жалост, от време на време с това вреди, съобщи в предаването " Лице в лице " по бТВ финансовият министър Владислав Горанов.

По думите му това излиза наяве от съпоставките, които Радев е направил за разнообразни тематики от вчерашния ден в предаването.

" Вреди на това, поради което ни укорява – примерно, той изрече преди време, евентуално неприятно посъветван от някой от специалистите, които работят в президентството, че външните вложения в България спадали значително, нещо, което не е правилно нито фактологично, нито номинално ", уточни Горанов.

И добави: " Повод за наслада е всяко възстановяване на външните оценки за страната и не съм склонен с позицията на Радев, че ние би трябвало да се вглеждаме в личните си пръсти на краката и да не разчитаме на външните оценки, които са оптимално справедливи и за които доста страни поставят доста старания ".

С сходно говорене, с което съществена цел е да отричаш всички положителни достижения на държавното управление, ти в действителност влияеш на бизнес климата, сподели още Горанов.

" Защото, в случай че представителят на най-сериозната институция, канонизиран от Конституцията като държавен глава, по през целия ден ругатни личната си страна и отхвърля нейните постижения, по какъв начин да огледа един външен вложител на този развой или на тази оценка за съответната страна ", запита той.

„ Изпълнителната власт има повече оперативна власт в страната, само че това е отредено от Конституцията и в случай че дребният политически опит на Радев не му дава покой и търси сравненията сред себе си и един партиен водач, който извърши президентството с доста повече наличие, като Първанов, това безпокойствие в неговите дейности и оценки за ролята на държавното управление е не напълно обективно. То да бъдеш водач на опозицията, бидейки президент, също е вид ”, добави Горанов.

Растежът на стопанската система и повишението на кредитния рейтинг ги усещат хората, които са по-образовани, по-активни и които не разчитат единствено на солидарността на страната, сподели финансовият министър.

" Усилията, които влагаме в последните години за възстановяване на качеството на междинното обучение и многото вложения, които вършим в тази посока, са отговор на въпроса по кое време хората ще имат равни благоприятни условия да се включат на положително равнище на пазара на труда, тъй като хората се раждат разнообразни по веществен статус, само че страната е тази, която би трябвало да им даде късмет да придобият уменията да се включат в обществото и в стопанската система на подобаващото си място, тъй че те да имат задоволеност от живота си ”, изясни Владислав Горанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР