Президентът Радев се срещна с третата политическа дила - ДПС,

...
Президентът Радев се срещна с третата политическа дила - ДПС,
Коментари Харесай

Карадайъ потвърди за избори. Но е важно какво ще се направи преди тях

Президентът Радев се срещна с третата политическа дила - Движение за права и свободи, преди връчването на третия мандат като последна вяра за съставянето на кабинет в границите на 47-мото Народно събрание.

" Вие декларирахте, че виждате излаз от рецесията  в предварителни избори. Но вашата партия е натрупала опит в ръководството. Може ли сега на дълбока рецесия страната да остане без работещ парламент? Каква е вашата рецепта за намиране на разговор и консенсус, тъй че да предотвратим задълбочаването на рецесиите при изискване, че няма да има парламент и праветилство с дълготраен небосвод? ", попита Румен Радев.

" Намираме се и в политическа рецесия с изключение на другите рецесии -  социална, икономическа, здравна, енергийна. Като допъление имаме и политическа рецесия. Но още през април Движение за права и свободи съобщи, че формурлата за устойчиво ръководство на сегашната власт е неверна. Тази власт, основата на разделянето и реваншизма, ще падне. Предстоят ни предварителни избори ", уточни водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

И добави: " Но ние сме виновна партия с дълъг политически живот. В такива рецесии Движение за права и свободи е играело своята виновна роля. Сега декларирахме, че с цел да бъде изменена формулата за конструиране на стабилно ръководство, би трябвало да има нови избори. Предишната основа задава неверен модел. Но до момента в който се стигне до предварителни избори е значимо какво би трябвало да се направи.

Да, ще има предварителни избори, само че е значимо какво ще се направи докато те се случат ", уточни Карадайъ.

" Онази част, която е нашата отговорност, ние ще си я носим ", безапелационен е той..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР