Президентът Радев можеше две години да говори срещу Слави Трифонов,

...
Президентът Радев можеше две години да говори срещу Слави Трифонов,
Коментари Харесай

Борисов ядосан на Радев: Две години мълча за Слави

Президентът Радев можеше две години да приказва против Слави Трифонов, само че не съм го чул да се обади. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява днешното изявление на президента Румен Радев, че намаляването на партийните дотации ще задуши опозиционните партии. Министър-председателят приказва пред публицисти по време на интернационалното военно обучение " Шабла 2019 ".

" Местният избор е чак октомври. Президентът можеше две години да приказва против Слави Трифонов, само че не съм го чул да се обади ", сподели Борисов.

В същото време министър председателят се похвали, че през днешния ден президентът му е честитил рождения ден. Визитата до Унгария им попречила да честват с " фойерверки " и да бъдат дружно в Шабла, сподели още министър председателят.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев съобщи, че " очевидно в България ръководещите партии нямат потребност от дотации, те се финансират непосредствено от властта и даже не се крият ". Така той разяснява предлагането на държавното управление за понижаване на партийната дотация от 11 на 1 лев за получен автентичен глас от 1 юли до края на годината.

Субсидиите касаят най-много съществуването на опозицията, тъй че едно такова решение задушава опозицията тъкмо преди локалните избори, уточни Радев.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс сред техните лични ползи и ползите на обществото, сподели президентът. Но, съгласно Радев, огромният проблем напълно не е размерът на дотацията, а да има механизъм, който да третира еднообразно партиите във връзка с финансирането.

Вчера Народното събрание утвърди на първо четене препоръчаното от държавното управление понижаване на партийната дотация от 11 лева на 1 лев за автентичен глас. Премиерът Бойко Борисов, запитан от публицисти за предлагането на Движение за права и свободи за нула лв. дотация за партиите, отговори, че е взето " държавно решение за партийните дотации и то не предстои на коментар ". Той акцентира, че не оферират, а са взели държавно решение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР