Президентът Радев и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов влязоха в

...
Президентът Радев и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов влязоха в
Коментари Харесай

Радев и Костадинов влязоха в спор за референдума за лева: Ще ви призова да не надъхвате привърженици си за вина на президентството

Президентът Радев и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов влязоха в вербален спор по време на консултациите преди връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление. Темата бе референдума за опазване на българския лев, а Костадинов упрекна президента, че не е защитил българския народ. 

" Вие самият също имате виновност, че обстановката в страната е такава. Миналата година беше погазен тежко най-демократични ентусиазъм на българите след 1989 година. Желанието за провеждането на референдум за опазване на българския лев беше тежко погазено ", съобщи Костадинов. 

" Вие трябваше да застанете в позиция на отбрана на българския народ, а вие не го направихте ", добави той.

Президентът отговори: " Абсолютно погрешно. Аз ще ви прикани да не надъхвате и вашите горещи последователи по тази тематика за виновност на президентската институция. Аз се ръководя само и само от Конституцията, каквато и да е тя. Каквато вие я извършите в Народното събрание, аз я извършвам. Но бе решение на Народното събрание аз не мога да разпиша декрет за провеждането на референдум ". 

След това Костадинов съобщи, че той и парламентарната му група към този момент не вярвали нито в Конституционния съд, нито в президентството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР