Президентът обяви, че ще даде достатъчно време на партиите в

...
Президентът обяви, че ще даде достатъчно време на партиите в
Коментари Харесай

Нинова загрижена. Готви ли се за третия мандат?

" Президентът разгласи, че ще даде задоволително време на партиите в Народното събрание за договарят за държавно управление и през това време Народно събрание да одобри значимите закони. А няма по-голям от този за бюджета, както и Плана за възобновяване и резистентност. Служебният кабинет обаче внесе в Народното събрание да се удължи действието на в този момент действащия бюджет "  Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка бюджета за идната година.

" Това съставлява заледяване на приходите при увеличаващи се цени. Това за нас е недопустимо. Нашата политика е тъкмо противоположната. Това нарастване, което направихме в постоянното държавно управление, към този момент е изядено от инфлацията ", посочи тя.
-->
Тя разяснява, че никоя страна в Европа не си разрешава сега заледяване на приходите на хората. „ Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа ”, сподели Нинова.

По думите ѝ през 2021 година сме били в сходна обстановка с бюджета.

„ В момента, изправени пред сходна обстановка, ние ще създадем следното: ще поканим сътрудниците от другите парламентарни групи, с цел да реализираме единодушие какво сред първо и второ четене да подобрим в бюджета в посока поддръжка на служащи, небогати, възрастни, уязвими, поддръжка за стопанската система “, уточни тя.

„ Вие знаете, че са импортирани над 40 законопроекта към този момент. Служебният кабинет споделя, че има риск да се получи едно наддаване предизборно в Народното събрание. Не е работа на служебния кабинет да ни дава оценки “, посочи Нинова, само че добави, че от депутатите зависи да одобряват решенията и да имат държавническо държание.

„ Още през днешния ден ще отправим предложения към парламентарните групи “, уточни Нинова.

„ Минимум пакет обществен може да бъде признат сред първо и второ четене. Това ще създадем ние още на следващия ден. Ще го слага и на председателски съвет този въпрос. Това е виновното отношение “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Всички закони по Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да бъдат признати и ще имат нашите поддръжка. Когато ги приемем, те би трябвало да имат своето отражение в бюджета “, уточни тя и посочи, че това няма по какъв начин да стане с продължен бюджет от 2022 година

„ Тези средства доста закъсняха заради политическите турбуленции тук “, сподели Нинова.

По мотив изказвания на служебния стопански министър за изхарчени средства от Нинова в качеството ѝ на вицепремиер, тя сподели: „ Да го потвърди! Че ми е омръзнало господин Николов да лъже, а аз да ви се изяснявам “.

Тя посочи, че Българска социалистическа партия приканва за приемане на закона за бюджета, препоръчан от служебния кабинет. „ Има импортиран закон. Нека на първо четене да го приемем, само че сред първо и второ четене да си внесем предложенията “.

„ Ние сме пресметнали всяка една от тези ограничения какъв брой коства, от кое място да дойдат пари. Искаме да беседваме с другите парламентарни групи, да реализираме единодушие “, съобщи Нинова.

Тя уточни, че един източник на средства може да бъде запасът, очакван за 10 самолета „ Грипен “. „ Социална политика и грижа хората, вместо нови самолети „ Грипени “, сподели Нинова.

„ Сега замразяваме приходите, обричаме хората на апетит и на мраз, само че има отворена малка врата по какъв начин през идната година да се финансират 10 самолета „ Грипен “. Ето, оттова ще дойдат парите “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР