Президентът нарочно изостря ситуацията и ги провокира да го ударят.

...
Президентът нарочно изостря ситуацията и ги провокира да го ударят.
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Президентът нарочно изостря ситуацията, провокира да го ударят

Президентът преднамерено изостря обстановката и ги предизвика да го " ударят ". Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев.

" Той се стараеше да дава отговор с пестник на пестник, а в този момент дава отговор с два на пестник ", акцентира той.

Според него има и детайл на възприятие на изменничество:

" Това е разбираемо, макар че един политик не би трябвало да се управлява от страсти ".

По думите му Радев играе остро. Той счита, че доста добре ръководи страната, в същото време съперниците му го нервират самоцелно и се хвърлят против него, разяснява Андрей Райчев в предаването " Преди всички ". Той обаче се безпокои от това, че тече най-лошото:

" В българския народ тече вътрешно разединение. Хората към този момент не могат да си приказват. Особено украинският въпрос просто побъркващо ги опълчва - нещо, което никога не би трябвало да позволяваме, само че по този начин или другояче потече ".

Измести се въпросът за измененията в Конституцията и правосъдната промяна, счита социологът:

" Не слушам нито една реакция или разискване на този дълго време надигащ се въпрос - в този момент ще променим Конституцията и ще оправим правосъдната система. Отново чуваме, че нещо споделят, не е доста ясно какво. 3 тематики вкарват. Ограничават правата на президента и на служебните държавни управления. Това е доста противоречив въпрос. Въвеждат напълно ненадейно тематиката за националния празник - тази тематика е задоволителна, с цел да унищожи всеки спор. Тя концентрира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за предишното, разногласието е доста дълъг и извънредно несполучлив - и двете страни приключват разногласието с убеждението, че са прави. Изобщо не разбирам за какво такива опитни хора вкараха такива подправки в тази чорба. Слагат такива подправки, че ние не усещаме усета на супата. България слезе от релсите на полемиката, която имаше - за съда и неговата самостоятелност, прокурора, за контрола върху него и така нататък, и минаваме на класическа тематика, която веднъж към този момент сме минали през 90-те години ".

За 30 години България няколко пъти изпада в състояние, близо до спешното, акцентира Райчев и добави, че тези служебни държавни управления няколко пъти са ни вадили от " действителна каша ".

Според него казусът е персонификацията - прави се закон за индивида, което е огромна неточност.

" Какъв е смисълът да обсъждаме тези въпроси, когато се бяхме събрали да обсъждаме въпроса за правосъдната промяна, който в действителност е сложен ", попита той.

Правителсвото е родено от революцията през 2020 година, напомни социологът и добави още - Политическа партия бяха обединителите, само че те излязоха от тази роля и минаха в ролята на една от партиите:

" Те замязват на Демократична България, само че понижават. Естественият им размер е под 15. В това време протекоха други процеси и Борисов беше стимулиран да им даде властта. Те не са я взели, на тях им е дадена властта. Като ти дадат властта, ти си пуснат чартърен, ти не си притежател на жилището. Те се държат като наематели сега. Те стават по-нервни, озлобяват. Те са наематели и схващат, че за 3 минути той може да я вземе назад властта. Реално Борисов държи властта, като им е дал те да са на сцената, само че във всеки миг може да щракне с пръсти и те да изчезнат ".

Сериозна съпротива няма, в тази роля е пъхнат президентът, счита Андрей Райчев:

" Борисов беше основният му съперник. Тези двама генерали си мериха силата. Борисов добре се изтегли от бойното поле. Остави други да се бият с президента. Борисов изчаква. Това, което му се случва към този момент, е розов сън. Такова нещо той не е мечтаел. Той ръководи - не той, само че без негово единодушие нищо не става. В неговия сън има още един розов епизод - в случай че ПП-ДБ станат по-малки от " Възраждане ", а ГЕРБ останат преди всичко. /.../

 

" Възраждане " предлага на България още един преход. Не съм сигурен, че българският народ желае да влиза в преход. Последното, което ни би трябвало, е още един преход. Там ще се случи розов сън - тъй като внезапно той ще се окаже избавител на нацията, т.е. обединител ".

Райчев предвижда:

" Ще им се предлага все по-голяма договорка на наемателите, тъй като ти държиш с ръка бушона и спираш тока, когато поискаш, за минути. От това идва тяхната раздразнителност, тъй като тeхният живот не зависи от тях. А по кое време Борисов ще ги приключи, е въпрос на ползи ".

Движение за права и свободи би трябвало да е публично част от властта, безапелационен бе той и добави мнението си:

" Движение за права и свободи сигурно не е под командата на Анкара и не се ислямизира. Имат си своите недостатъци. Нищо друго от българските политици не вършат - същото равнище на корупция зървам. Ако с това си плащаме етническия мир и естествените връзки с Турция, тази цена си коства ".

Украинската война не е свършила, означи още социологът. Според него до края на годината тя ще " паркира ":

" Ние не би трябвало да допуснем и минимално подозрение, че ние сме съдружници на НАТО. Страшно неприятно е, в случай че ние се окажем " троянския кон " и последствията ще са съдбовни. От друга страна не би трябвало да допуснем разединение на българския народ. Проблемът не е до нашия хайлайф, а до това той да успее да ни прокара и няколко месеца да завоюва, уповавам се до края на годината. Временна е обстановката и не поради България ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР