Президентът на Венецуела Николас Мадуро анонсира издаването на новата криптовалута

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро анонсира издаването на новата криптовалута
Коментари Харесай

Президентът на Венецуела анонсира новата криптовалута Petro Oro, обезпечена със злато

Президентът на Венецуела Николас Мадуро анонсира издаването на новата криптовалута Petro Oro или Petro Gold, обезпечена с физическо злато. Това се случи ден откакто президентът показа първата криптовалута на Венецуела El Petro, обезпечена с физически разполагаем нефт.
Мадуро има намерение по този метод да се пребори с финансовите наказания, наложени от Съединени американски щати. Да не забравим, че президентът на Венецуела съобщи, че криптовалутата El Petro единствено за един ден е донесла на страната $735 милиона.

Венецуелската съпротива гневно разкритикува концепцията на президента и обясни, какво тъкмо е Petro. Според опозицията, благодарение на Petro управляващите по противозаконен метод просто вземат нови заеми, заобикаляйки Народното събрание, който не желае да финансира на процедура съвсем диктаторския режим, заради прекомерно огромните задължения, които ще би трябвало да заплащат идващите генерации.

Мадуро изнесе една от своите речи, в която сподели: „Следващата седмица имам намерение да пусна в послание новата криптовалута Petro Oro, обезпечена със злато. Новата цифрова валута има за цел да укрепи El Petro„.

Към сегашен ден има няколко криптовалути, обезпечени със злато. Сред тях да вземем за пример е RMG, основана от Кралския монетен двор на Англия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР