Президентът на Украйна Володимир Зеленски въведе в действие решението на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски въведе в действие решението на
Коментари Харесай

Зеленски наложи санкции срещу 23-ма граждани на Русия и на петима украинци

Президентът на Украйна Володимир Зеленски вкара в деяние решението на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) за наказания против 23-ма съветски жители и петима украинци. Съответният декрет беше оповестен на уеб страницата на канцеларията на президента, осведоми ТАСС.

" Въвежда решение на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна от 20 август 2021 година " За използването на персонални специфични стопански и други ограничаващи ограничения (санкции) ", се показва в указа.

Според допълнението към указа описът включва жителите на Руската федерация Александър Жмаков, Алексей Капинос, Андрей Макаров и редица други, както и украински жители, регистрирани в Донецка и Луганска области.

Съветът за сигурност на Украйна на 20 август реши да наложи наказания против редица физически и юридически лица. Според канцеларията на президента на Украйна под тези наказания са попаднали генералите от Службата за външно разузнаване на Руската федерация, както и съдии от Крим, които водят производства против жители на Украйна. С решение на NSDC бяха въведени ограничаващи ограничения и против безфракционния народен представител на Върховната Рада Андрей Деркач и други лица, попаднали под наказания на Съединени американски щати.

След държавния прелом в Украйна през февруари 2014 година управляващите на Крим и Севастопол взеха решение да проведат референдум за обединяването с Русия. Повече от 80% от имащите право на глас взеха присъединяване във волеизявлението, което се състоя на 16 март същата година. 96,7% и 95,6% от жителите на Крим и Севастопол, надлежно, са за обединяването с Руската федерация. На 18 март президентът на Русия подписа съглашение за приемане на Република Крим и Севастопол в състава на Руската федерация, а на 21 март документът беше утвърден от Федералното заседание. Въпреки безапелационните резултати от референдума, Киев отхвърли да признае Крим за част от Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР