Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни ръководителя на службата за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни ръководителя на службата за
Коментари Харесай

Защо Зеленски уволни шефа на службите и главния прокурор

Президентът на Украйна Володимир Зеленски уволни ръководителя на службата за вътрешна сигурност на страната и основния прокурор, като се базира на стотици случаи на хипотетична държавна измяна и съдействие с Русия. 

Украинският президент издаде укази за премахване от служба на началника на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов и основната прокурорка Ирина Венедиктова.

Причината - обстоятелства, свидетелстващи за държавна измяна от страна на чиновници на службите. Над 60 чиновници на ведомствата, ръководени от Баканов и Венедиктова, в този момент работят против Украйна в окупираните от Русия територии, оповестява БНР.

Украинският общоприет щаб съобщи, че напъните на руснаците на бойното поле са съсредоточени в преодоляването на градовете Северск и Бахмут. Артилерийски и пехотни сражения се водят и в Николаевска и Харковска област. Според английското разузнаване руснаците се прегрупират в опит да запазят завоеванията си в Херсон и Запорожието. Във видеообръщението си тази нощ украинският президент сподели:

" До този миг Русия е употребила над 3000 крилати ракети против Украйна…Напълно допустимо е да бъдат подведени под правосъдна отговорност всички тези, които са виновни за съветските военни закононарушения. Всички колаборационисти, всички, които са отговорни за терора през миналите 144 дни, както и за осемте години обратно ".

Към от момента са образувани 651 наказателни каузи за държавна измяна и колаборационистка активност на чиновници на правоприлагащата организация. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР