Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с американския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски проведе телефонен разговор с американския
Коментари Харесай

Зеленски с нова молба към САЩ. Ето какво поиска от Байдън

Президентът на Украйна Володимир Зеленски организира телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън, с цел да обсъдят финансовата поддръжка за Украйна и глобите против Русия.

„ Като част от непрекъснатия разговор организирах още един диалог Байдън. В дневния ред бяха включени въпросите за сигурността, финансовата поддръжка за Украйна и продължаването на глобите против Русия ", написа Зеленски в Туитър.

В половинчасовия диалог Байдън е подчертал стъпките, които неговата администрация и съдружниците са подхванали, „ с цел да покачат глобите за Русия за нейната експанзия в Украйна “, оповестиха и от Белия дом.

Байдън подчертал и напъните на частни компании да замразят работата си в Москва, като преустановят интервенциите след нашествието на 24 февруари.

Часове по-рано украинският водач се обърна към американските законодатели посредством видео с апел за по-нататъшна помощ за Украйна и с молба Съединени американски щати да включи в санкционния лист вноса на съветски нефт.

Американските законодатели дадоха обещание спомагателен пакет от помощ от 10 милиарда $, само че Белият дом до момента изключваше възбрана на петрола, опасявайки се, че това ще увеличи цените и ще навреди на американските консуматори, които към този момент страдат от рекордната инфлация.

Миналата седмица Вашингтон отпусна 350 милиона $ за военно съоръжение за Киев - най-големият сходен пакет в историята на Съединени американски щати.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР