Президентът на Украйна Володимир Зеленски пожелава на православните християни от

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски пожелава на православните християни от
Коментари Харесай

Зеленски поздрави православните, празнуващи тази година в условия на война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пожелава на православните християни от западния ритуал радостна Коледа. В приветствието си той  означи, че тази година всички празници имат горчив привкус за украинците заради войната, заяви " Укринформ ".

" Тези дни милиони хора в Украйна и по света честват Коледа. Появата на Божия Син даде на хората вяра за избавление, религия в успеха на положителното и милостта. За страдание тази година всички празници ни имат горчив привкус. Можем да усетим обичайния дух на Коледа по друг метод. Вечерята на фамилната маса не може да бъде толкоз вкусна и топла. Около него може да има празни столове. И нашите къщи и улици не могат да бъдат толкоз светли. А коледните камбани могат да звънят не толкоз мощно и вдъхновяващо. Чрез сирени за въздушна паника или още по-лошо - изстрели и детонации ", сподели президентът в коледното си приветствие.
 Петима починали при обстрел на Херсон
Петима починали при обстрел на Херсон

Най-малко още 20 души са ранени

Както означи президентът, украинците посрещат зимните празници в сложни условия .

" Някой ще види през днешния ден първата звезда в небето над Бахмут, Рубижне и Креминна. Някой ще отпразнува празника в непознати жилища - домове на украинци, които са дали заслон на украинци. Някой ще чуе известната украинска коледна ария Щедрик на различен език - във Варшава, Берлин, Лондон, Ню Йорк, Торонто и доста други градове и страни ", сподели Зеленски. Някой, добави президентът, ще посрещне тази Коледа в плен, само че дано помнят, че ние също идваме за нашия народ, ще върнем свободата на всички украински мъже и дами. Където и да сме, през днешния ден ще бъдем дружно. Ще си пожелаем нещо. Един за всички. И ще изпитаме наслада. Един за всички. И ще разберем истината. Един за всички ", акцентира Зеленски.

Президентът добави, че украинците няма да чакат знамение, защото сами го основават.

Припомняме, че войната в Украйна навлезе в десетия си месец. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР