Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че формулата на мира,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта, че формулата на мира,
Коментари Харесай

Зеленски: Формулата на мира, предложена от мен, постепенно става глобална

Президентът на Украйна Володимир Зеленски акцентира, че формулата на мира, препоръчана от него предходната година, последователно става световна, защото доста хора я поддържат или показват действителен интерес да работят с нея.

Той сподели това по време на третата среща на съветниците по използването на   " Формулата на мира " в Малта.

Това оповестява " Укринформ ", като цитира канцеларията на президента на Украйна.

Държавният глава означи, че украинската Формула за мир съдържа 10 точки, които обгръщат всички аспекти на експанзията на Русия против Украйна и се основават на правилата на Устава на Организация на обединените нации и утвърдените от света резолюции на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Кои са главните неща, които може да направи Формулата на мира? Много значими неща. Първо, Формулата за мир подсигурява цялостната мощ на Хартата на Организация на обединените нации за прекъсване на експанзията против страната ни и унищожаване на всички последствия от нея и по този метод може по-късно да се трансформира в модел, когато цялата мощ на интернационалното право може да предотврати други експанзии. Второ, Формулата за мир дава опция на всяка страна да стане водач от своя страна и по рода си, с цел да възвърне мира и да играе самостоятелна роля в постигането на мир. И третото, взаимните ни старания поставят основата на нова световна традиция на единение - когато оказваме помощ на една страна да приключи война, това ни оказва помощ да се научим по какъв начин да прекратим всички войни ", сподели Зеленски.

Според него, макар че няма две идентични войни, Формулата на мира може и би трябвало да бъде универсална.
 Зеленски показва пред Организация на обединените нации формула за мир през септември
Зеленски показва пред Организация на обединените нации формула за мир през септември

Призовава за цялостно евакуиране на съветските войски от украинска територия

" Планът за осъществяването му би трябвало да бъде взаимен - да отразява не съответна национална позиция, а позицията на хората, на цялото човечество. Ще подготвим взаимен проект за деяние и по-късно ще го представим на срещата на върха за световния мир на равнище водачи, с цел да го одобрим и използван в името на мира, в името на отбраната на всяка нация от войни ", акцентира президентът.

Той благодари на всяка страна и интернационална организация, която се включи в срещата в Малта. Като цяло, както означи Зеленски, съвсем 70 световни артисти към този момент са се включили към процеса на формулата на мира.

Както беше обявено, от името на президента Зеленски ръководителят на президентския кабинет Андрий Йермак стартира съвещания с Нидерландия.  Те са по отношение на сключването на двустранно съглашение за гаранции за сигурност в сходство със Съвместната декларация за поддръжка на Украйна в коридорите на третата среща на националните съветници по сигурността и външната политика в Малта.
 Зеленски провежда в Малта среща по формулата си за мир
Зеленски провежда в Малта среща по формулата си за мир

Той желае консолидиране на интернационалната поддръжка за Украйна

Припомняме, че Малта одобри настояването на Киев да бъде хазаин на срещата " Формула на мира в Украйна " на 28 и 29 октомври.

Украинската " Формула на мира " беше показана от Зеленски на срещата на Г-20 на 15 ноември 2022 година

евакуиране на съветските войски от цялата интернационално приета територия на Украйна, в това число Крим, наказване на военнопрестъпниците и погашение на компенсации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР