Президентът на Украйна Володимир Зеленски одобри в петък кандидатурата на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски одобри в петък кандидатурата на
Коментари Харесай

След като го уволни от националната сигурност, Зеленски праща Данилов посланик в Молдова

Президентът на Украйна Володимир Зеленски утвърди в петък кандидатурата на някогашния секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов за поста дипломат на Украйна в Молдова. Това заяви президентът във вечерното си видеообръщение, представено от УНИАН.

" Данилов ще продължи да работи в дипломатическо направление и по-конкретно съгласувах неговата кандидатура за нов дипломат на нашата страна в Молдова. Той ми заяви тъкмо тази визия за бъдещата си работа за Украйна ", сподели той.

Според Зеленски, Молдова е извънредно значима страна - както във връзка с провокациите пред сигурността в района, по този начин и във връзка с двустранното взаимоотношение.

Припомняме, че по-рано тази седмица  Зеленски освободи Данилов от поста секретар на Съвета за национална сигурност и защита (СНБО).

На този пост бе назначен Александър Литвиненко, който преди този момент беше ръководител на Службата за външно разузнаване. Новият началник на СВР стана Олег Ивашченко. 

Освободеният Данилов се реалокира в друга сфера на работа. Това заяви във видеообръщение Зеленски и даде обещание по-късно да последва още информация.

Самият Данилов разгласи, че не се срами от времето, в което е работил като секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР