Президентът на Украйна Володимир Зеленски е изпратил писмо на китайския

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е изпратил писмо на китайския
Коментари Харесай

Зеленски с ключово писмо до Си Дзинпин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е изпратил писмо на китайския си сътрудник Си Дзинпин. Това съобщи украинската първа дама Олена Зеленска, която е в Давос за Световния стопански конгрес. Именно там тя е предала писмото от брачна половинка си до Си на намиращата се там китайска делегация, съобщи Франс прес.

" Става дума за един жест и за една покана за разговор ", съобщи Зеленска на конференция в Давос. Тя изрази вяра, че ще има отговор на отправената покана.
-->
Още през август украинският президент съобщи пред китайското издание " Саут чайна морнинг пост ", че публично е изискал разговор с китайския президент Си. Тогава той  заяви, че счита, че този продан ще бъде потребен.

Пекин желае да показва позиция на неутралитет в спора, като в същото време укрепва връзките си с Русия, изключително в енергийната сфера. Но съгласно наблюдаващи Китай може да бъде един от медиаторите в спора, което би разрешило да се откри решение на рецесията.

От трибуната на Световния стопански конгрес Зеленска акцентира, че непредизвиканото навлизане на Русия е травмирало фамилиите в цялата страна, като прикани аудиторията на форума да си показа войната " през очите на хората, чийто живот е бил трансфорат в безпорядък ".

" Изправени сме пред разпадането на света, какъвто го познаваме. Всички ние сме вътрешно уверени, че няма подобен световен проблем, който човечеството да не може да реши. Това е още по-важно в този момент, когато експанзията на Русия в Европа слага разнообразни провокации... Всички вие сте обединени от обстоятелството, че сте в действителност авторитетни. Но не всички от вас употребяват това въздействие или от време на време го употребяват по метод, който разделя още повече ", съобщи Зеленска, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР