Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес ще направи видео обръщение

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски днес ще направи видео обръщение
Коментари Харесай

Зеленски ще направи видеообръщение към американските сенатори

Президентът на Украйна Володимир Зеленски през днешния ден ще направи видео послание към американски сенатори по време на конфиденциален брифинг на фона на опитите на администрацията на президента Джо Байдън да убеди Конгреса, че би трябвало да утвърди настояването на Белия дом за разпределяне на близо 106 милиарда $ за финансиране на войните в Украйна, Израел и други потребности в областта на сигурността, съобщи Асошиейтед прес, представен от Българска телеграфна агенция.

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър разгласи изявата на Зеленски, откакто през вчерашния ден администрацията насочи незабавно предизвестие за нуждата от одобрение на военната и икономическата помощ за Украйна, заявявайки, че без нея военните старания на Киев да се отбрани от съветската инвазия могат да забуксуват. Шумър съобщи, че администрацията е поканила Зеленски да се обърне към сенаторите. Те ще изслушат и американските министри на защитата, на външните работи и други висши чиновници в региона на националната сигурност.

В отворено писмо до водачите на Камарата на представителите и Сената шефът на Службата за ръководство и бюджет Шаланда Йънг предизвести, че Съединени американски щати ще изчерпят средствата за изпращане на оръжия и помощ за Украйна до края на годината, като съобщи, че това ще " сложи на колене " Украйна на бойното поле. Тя добави, че Съединени американски щати към този момент са изчерпали парите, които са употребявали за подкрепяне на украинската стопанска система и " в случай че стопанската система на Украйна се срине, те няма да могат да продължат да се бият, точка. " " Парите ни свършиха – и времето ни съвсем изтече ", добави Йънг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР