Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,

...
Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия,
Коментари Харесай

Зеленски: Войната трябва да спре, това е в интерес на народите ни

Президентът на Украйна прикани за преустановяване на войната с Русия, като съобщи, че двете страни би трябвало да проведат договаряния в името на народите си.

" Войната би трябвало да завърши. Трябва да седнем на масата за договаряния - не поради остарели убийствени упоритости, а в полза на народите си ", съобщи Володимир Зеленски във видеопослание.

Приветствайки решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да забрани вноса на нефт от Русия, той съобщи, че " това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, заплатен на Русия, се трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни страни ".

Зеленски съобщи, че Русия е обстрелвала и блокирала филантропични коридори за евакуация на цивилни жители и означи, че първият филантропичен кулоар, който е бил отворен, е единствено 1% от това, което би трябвало да се направи.

Той благодари на руснаците, които поддържаха Украйна и излязоха на митинги против войната.

Войната на Русия против Украйна, която стартира на 24 февруари, провокира интернационално наказание, докара до тежки финансови наказания против Москва и провокира отлив на международни компании от Русия.

По данни на Организация на обединените нации, които означават, че изискванията на място затрудняват инспекцията на същинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, минимум 474 души са починали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в прилежащи страни, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците.
По-рано стана известно изказването на партията " Слуга на народа” на украинския президент Володимир Зеленски за нуждата от подписване на нов контракт, гарантиращ сигурността на страната, демонстрира, че Киев се е съгласил да разгласи страната за неутрална, написа порталът Strana.ua.

Управляващата партия на Украйна разгласява изказване, в което съобщи, че присъединението към НАТО е невероятно през идващите няколко години. Киев съобщи, че би трябвало да подпише нов интернационален контракт, който да размени меморандума от Будапеща и да подсигурява сигурността на страната от името на " Съединени американски щати, Турция и прилежащите страни ". Освен това разновидността на Украйна за гаранции за сигурност предлага на Москва юридически да фиксира признаването на украинската държавност и да подсигурява, че " няма да има закани за Киев ".

" Изявлението на партията " Слуга на народа " е доста знаково, защото за първи път от украинското държавно управление се чува такава дефиниция - по какъв начин Киев вижда неутралния статут на страната, за който упорства Русия. Всъщност ръководещата партия се съгласи да разгласи подобен статут (тъй като не се причислява към НАТО) с изискване за гаранции за сигурност, които ще бъдат дадени от Запада, Турция и Русия ", написа порталът.

Сайтът означи, че въпреки изказването на украинските управляващи " да не наподобява доста настоящо по време на военните дейности ", то може да стане основа за бъдещи взаимни отстъпки след края на съветската инвазия в Украйна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР